Pil til venstre
Ting å gjøre
Pil til høyre
Spaceship Aurora
Pil til venstre
Ting å gjøre
Pil til høyre
Spaceship Aurora
Pil til venstre
Ting å gjøre
Pil til høyre
Spaceship Aurora
Pil til venstre
Ting å gjøre
Pil til høyre
Spaceship Aurora

TING Å GJØRE

Oppdrag i Romskipet

1: Oppdrag «Solstorm»

Hva skjer når en solstorm treffer jorda? Dette skal du og ditt mannskap finne ut i denne virtuelle reisen inn i nordlyset med Romskipet Aurora! Du kan kjenne på følelsen av å reise ut i rommet og inn i nordlyset samtidig som du tar del i forskningsoppgaver under ferden. Utfordringer vil oppstå underveis og må løses i felleskap med de andre deltakerne. Varighet omtrent 1 time og 20 minutter. Oppdraget inkluderer også nordlysfilm og utstillinger.

Ved kjøp på nettet får du umiddelbar bekreftelse på din bestilling og er sikret plass på det tidspunktet du ønsker. Kjøp din billett på forhånd i sommersesong i vår nettbutikk eller kom innom vår resepsjon.

2: Oppdrag «Andøya Space Center»

Dette er et oppdrag hvor deltakerne både bemanner Romskipet Aurora og Spaceport Andøya. I Spaceport Andøya har ditt mannskap ansvaret for å sende en virtuell forskningsrakett rigget for nordlysforskning ut i verdensrommet. Varighet omtrent 2 timer.  Oppdraget inkluderer nordlysfilm og utstillinger.

For å gjøre oppdraget, dropp innom i åpningstiden eller ta kontakt med oss for forhåndsbooking.
I sommersesong kan du også kjøpe billetter i vår nettbutikk.

3D-film Unraveling the Cosmos

Med aktive 3D briller viser vi filmen "Unraveling the Cosmos" i vår Briefingrom. Filmen forteller om hvordan mennesket utforsker verdensrommet og hva vi hittil vet om hvor stort det er -og det er bar såååå stort!
Kule 3D-effekter og vanskelige tema fortalt på en forstålig måte. (NO/ENG).
For å se filmen, dropp innom i åpningstiden eller ta kontakt med oss for forhåndsbooking.
I sommersesong kan du også kjøpe billetter i vår nettbutikk.
 

Nordlysfilm og utstillinger

Den kjente solforskeren Pål Brekke har i samarbeid med Andøya Space Center laget en unik film om fysikken, historien og forskningen rundt nordlyset. Filmen viser blant annet hvordan raketter fra Andøya Space Center blir brukt i utforskningen av nordlyset. Filmen har en varighet på 16 minutter. (ENG lyd, NO undertekst)

Utstillingen «Norge i verdensrommet»

Denne utstillingen viser Norges spennende romfartshistorie, fra starten i 1962 da den første forskningsraketten ble skutt fra Andøya Space Center. (NO/ENG)

Eksperimenter

Digital sandkasseRomskipet inkluderer nå flere morsomme eksperimenter for alle med fokus på teknologi, verdensrommet og fysikk. 
 
Her kan du programmere din egen Mars-Rover i vår «Rover Challenge», teste hvordan isbreer og elver har formet vårt landskap i vår digitale sandkasse og skyte opp din egenbygde papir-rakett i vårt rakettrør.

Billetter kan kjøpes åpningstiden i vår resepsjon.

Meet a Scientist

I Romskipet Aurora kan du også møte vitenskapsmannen Alexander Biebricher, for å få vite enda mer om Polarlyset. Vi kan tilby:

  • Guidede turer med en vitenskapsmann. Prat, spør og finn ut mer om Andøya Space Center.
  • "Pecha Kucha" (historiefortelling) om Nordlyset med påfølgende "spørsmål og svar" runde.
  • Populærvitenskaplige foredrag. Se liste for mulige tema.
  • "Romskipet på veien"  -inviter vår vitenskapsmann til ditt event. Se liste for mulige tema. 

Alexander Biebricher er en forsker som jobber som fysiker og fagansvarlig i besøksenteret Romskipet Aurora ved Andøya Space Center. Hans bakgrunn er i atmosfære- og romfysikk med studier ved universitetene i Tübingen (Tyskland), Oslo og Tromsø. Fra 2011 har hans fokus vært vitenskapsformidling.

Alexander BiebricherDu kan følge Alexander på følgende kanaler: