Pil til venstre
Om oss
Pil til høyre
Svein-Terje Kvalvik Eliassen
Pil til venstre
Om oss
Pil til høyre
Jan Holmgård
Pil til venstre
Om oss
Pil til høyre
Spaceship Aurora
Pil til venstre
Om oss
Pil til høyre
Trond Abrahamsen

OM OSS

Andøya Space Center. Et ekte romsenter 

Romskipet Aurora er lokalisert på Andøya Space Center. Her blir forskningsraketter skutt ut i verdensrommet flere ganger i løpet av året. Andøy Space Center sender også opp vitenskapelige ballonger, alt fra små værballonger til enorme forskningsballonger som går sirklumpolart -kretser rundt himmelens nordpol.

Romskipet Aurora

Romskipet Aurora er et lærings- og opplevelsessenter knyttet til virksomheten på Andøya Space Center. Her kan du oppleve en virtuell tur ut i verdensrommet, du kan erfare nordlyset, forstå dets opprinnelse, effekten på planeten vår og lære mer om hvordan nordlyset gjenspeiles i Norsk historie og kultur.

Du vil ta del i vitenskapelige eksperimenter, sende ut virtuelle raketter og få inntrykk av hvordan dagliglivet er på et romsenter. Romskipet Aurora har aktiviteter som passer for alle aldersgrupper og oppdrag i Romskipet Aurora kan gjøres på norsk eller engelsk. En «Misson Commander» vil guide deg og din gruppe gjennom oppdraget i Aurora og du kan gjøre spennende kjøp i vår Space Shop!

Nordlysfilm og utstillinger

I vårt auditorium vises en film som handler om nordlyset og om hvordan raketter fra Andøya blir brukt i utforskningen av nordlyset. Senteret har også en spennende utstilling om «Norge som romnasjon».

Her finner du oss

Romskipet Aurora
Andøya Space Center
Bleiksveien 46
8480 ANDENES

Telefon: (+47) 76 14 46 00
Epost: post@spaceshipaurora.no